Drie manieren om een goede boekhouder te vinden

Zoek je een boekhouder in Tilburg die je moet ondersteunen bij je financiële administratie? Of woon je in een ander deel van het land en zoek je zo’n financiële professional? Je kunt gaan googelen en dan vindt je zeker een heel aantal opties. Kies je de eerste de beste uit en bel je die? Of sta je iets langer stil bij je keuze? In dit artikel drie manieren om een goede boekhouder te vinden.

Wat is voor jou een goede boekhouder?

Denk er eens over na wat voor jou een goede boekhouder is. Wat moet hij of zij kunnen, wat voor soort iemand moet het zijn? Wat moet de boekhouder voor jou doen, welke taken heb je in gedachten om uit te besteden aan de boekhouder? Wanneer je niet de goede boekhouder voor jouw situatie zoekt, dan vind je hem ook niet. Ook zaken als de woonplaats van de boekhouder kunnen een rol spelen of het tarief dat je kunt of wilt betalen. Sta even stil bij de eisen en wensen die je hebt voor je de telefoon of je laptop pakt.

Ervaringen van mensen die je vertrouwt

Veel mensen vinden een boekhouder of andere dienstverlener door mond-tot-mond reclame en dat is een prima manier om een goede boekhouder te vinden. Vraag vrienden, kennissen of collega’s naar hun ervaringen. Probeer in te schatten wat hun ervaring voor jou waard is. Vraag niet alleen of iemand een goede boekhouder weet, maar vraag door en vraag vooral naar aspecten die voor jou van belang zijn. Niet iedereen verwacht hetzelfde van een boekhouder. Ga niet alleen af op de ervaring van anderen, maar doe ook je eigen onderzoek.

Zoeken op internet

Het internet kan voor het zoeken naar een boekhouder een goede bron van informatie zijn. Je vindt ongetwijfeld meerdere boekhouders en administratiekantoren. Bekijk hun website: bevalt de stijl je, bieden ze de diensten aan die je nodig hebt? Staat er iets vermeld over diploma’s of keurmerken? Boekhouder is geen beschermde titel: iedereen mag zich boekhouder noemen. Extra belangrijk dat de boekhouder van jouw keuze goed opgeleid is en veel ervaring heeft. Soms kun je over dienstverleners reviews vinden, maar wees voorzichtig met het trekken van al te harde conclusies. Er kan van alles achter een negatieve beoordeling zitten.

Heb je je keuze gemaakt? Wanneer je twijfelt tussen meerdere boekhouders, kun je met meerdere een kennismakingsgesprek voeren of meerdere offertes opvragen. Zeker een kennismakingsgesprek is belangrijk: het persoonlijk contact moet goed zijn, je vertrouwt tenslotte wel hem of haar je financiële administratie toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *