Deze vaccinaties heb je nodig voor je reis naar Noord- of Zuid-Amerika

Ga je binnenkort een reis maken naar een land buiten Europa? Dan bestaat er een grote kans dat het verplicht is om bepaalde reisvaccinaties te halen, voordat je het land bezoekt. Ook worden er soms aanvullende reisvaccinaties aanbevolen, afhankelijk van je persoonlijke situatie en je geplande reis. Ben je benieuwd welke inentingen er verplicht zijn of aanbevolen worden voor het land dat jij gaat bezoeken? In dit blog lees je er alles over. 

Dit zijn de verplichte en aanbevolen reisvaccinaties voor Aruba, Bonaire en Curaçao

Ga je binnenkort op reis naar Aruba, Bonaire of Curaçao? Dan is er slechts één type vaccinatie verplicht: een vaccinatie tegen gele koorts. De vaccinatie is alleen verplicht als je, zeven dagen voor je aankomst in Aruba, Bonaire of Curaçao, landen hebt bezocht waar gele koorts voorkomt. Gele koorts komt met name voor in landen in Afrika en Zuid-Amerika. Een vaccinatie tegen gele koorts biedt je meestal bescherming gedurende de rest van je leven. Het wordt aanbevolen om de inenting minimaal tien dagen voor je vertrek naar Aruba te halen. 

 

Dit zijn de verplichte en aanbevolen reisvaccinaties voor de Dominicaanse Republiek

Ben je van plan om binnenkort de Dominicaanse Republiek te bezoeken? Dan ben je niet verplicht om voorafgaand aan je reis specifieke vaccinaties te halen. Wel worden er een aantal inentingen aanbevolen, zoals de BMR vaccinatie, een vaccinatie tegen DTP en een vaccinatie tegen hepatitis A. Blijf je langer dan drie maanden in de Dominicaanse Republiek? Dan worden ook inentingen tegen hepatitis B en rabiës aangeraden.

 

Dit zijn de verplichte en aanbevolen reisvaccinaties voor Mexico en Brazilië

Ga jij binnenkort op vakantie naar Mexico of Brazilië? Dan ben je verplicht om een vaccinatie tegen gele koorts te halen als je 7 dagen voor aankomst in Mexico in landen bent geweest waar gele koorts voorkomt. Dit geldt voor alle gevallen waarbij je 12 uur of langer in deze landen geweest bent. Het is dus ook verplicht wanneer je alleen een overstap in deze landen hebt gemaakt, maar hier wel langer dan 12 uur hebt verbleven. Verder worden voor een reis naar Mexico de volgende inentingen aanbevolen: de vaccinatie tegen DTP en de vaccinatie tegen hepatitis A. Ben je van plan om langer dan drie maanden in Mexico te verblijven? Dan worden ook inentingen tegen rabiës en hepatitis B aangeraden. Voor een reis naar Brazilië worden dezelfde inentingen aangeraden en is de vaccinatie tegen gele koorts niet verplicht, maar wordt deze slechts aanbevolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *