Moet mijn dak opnieuw gedekt worden?

In Nederland regent het steeds vaker en wordt het ook steeds warmer. Dit heeft erg veel invloed op de daken van je woning. Door hevige regenval en enorme droogtes in de zomer kunnen er gaten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. Vaak kom je hier pas achter als jij last krijgt van lekkages en dan is het vaak al te laat. Je hebt al waterschade opgelopen aan het plafond en als je niet snel ingrijpt, dan is de rest van je woning ook aan de beurt. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk het dak opnieuw te bedekken, maar wie kan dat doen? Daar vind je meer informatie over in dit artikel. 

 

Zelf je dak bedekken 

Het bedekken van een dak is helemaal niet moeilijk als jij het leuk vindt om met je handen te werken en over de materialen zoals daktrim EPDM. Het dak dekken is niets anders dan het aanbrengen van EPDM stroken en dit vervolgens aan elkaar te hechten met een gasbrander. Als je er geen verstand van hebt kan je het nog steeds prima zelf doen. Het is erg belangrijk dat je dit werk nooit met kleine kinderen uitvoert aangezien het vrij gevaarlijk werk is. Een gasbrander wordt namelijk duizenden graden en ook kan een klein kind eenvoudig van het dak vallen. Hoe leuk het kind het ook vindt om te helpen, zeg altijd nee. 

 

Dak laten bedekken 

Het kan voorkomen dat jij geen tijd hebt om je dak te bedekken of zelf het dak niet op durft te gaan. Dat je het dak niet op durft te gaan, is vrij logisch want een val van het dak kan fataal zijn. In dat geval kan je het dak het beste laten bedekken door een professionele dakdekker. Dit zijn bedrijven die dit dagelijks als werk doen en het voordeel daarvan is dat jij zeker weet dat het dak goed bedekt wordt en er geen lekkages kunnen ontstaan. Ook kan een dakdekker binnen enkele uren al klaar zijn terwijl jij er misschien twee dagen over doet. De kosten van het laten dekken van je dak kunnen zeer hoog zijn. Dat heeft ermee te maken dat de materialen prijzig zijn en dat de dakdekker risico’s neemt. Het is namelijk gevaarlijk werk en daar moet een dakdekker ook voor vergoed worden. Dit zit altijd in de prijs verwerkt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *