Hoe kun jij erachter komen wie je echte vader is?

Soms is het vervelend als je na lange tijd niet weet wie je biologische vader is. Om emotionele schade te doen beperken is het goed om vanaf een bepaalde leeftijd aan de slag te gaan met het achterhalen wie je echte vader is. Om je hier wat meer informatie over te verstrekken, zullen we hieronder kort stilstaan bij een drietal tips die ervoor zorgen dat jij erachter komt wie je daadwerkelijke vader is. Zo weet je ieder geval wie het is en kun jij contacten leggen om het verleden achter je te laten.

Vraag het aan je moeder

In veel gevallen weet je moeder precies wie je vader is. Als dat het geval is, is het goed om samen met je moeder over de situatie te praten zodat je op basis hiervan een gesprek kunt inplannen met je biologische vader. Hierbij is het goed om dit slechts te doen als je hier emotioneel klaar voor bent. Ben jij dat niet? Dan is het aan te raden om een dergelijk gesprek in te gaan plannen met een begeleider zodat je hier niet emotioneel door getroffen wordt. Het is immers je biologische vader en je wilt natuurlijk niet nog meer emotionele schade oplopen. 

Het doen van een vaderschapstest

Als je moeder niet precies weet wie je vader is, is het lastig om contact te leggen met je biologische vader. Hierbij is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van een vaderschapstest. Door een vaderschapstest te ondergaan kun jij erachter komen wie daadwerkelijk je vader is. Let op, deze test is niet honderd procent nauwkeurig, maar het geeft wel een goed beeld van de mogelijkheden zodat je op basis van deze resultaten ieder geval verder kunt gaan met je zoektocht.

Een Erkend DNA test doen

In een aantal situaties is het zo dat zowel de vaderschapstest als je moeder niet kunnen achterhalen wie je vader is. Hierbij is het goed om een DNA test te doen. Door het afnemen van een DNA test krijg jij precies te zien op wie jouw DNA lijkt. Jouw DNA wordt namelijk naast een extreem grote database gehouden waardoor je op basis hiervan tot de conclusie kunt komen wie je biologische vader is. Daarnaast kun je ook achterhalen hoeveel procent afkomst je bent zodat je een globaal beeld krijgt welke nationaliteit je vader heeft. Wellicht niet het antwoord waar je op had gehoopt, maar het verklaart wel weer een vraag uit je leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *