Zo bespaar je geld op zakelijke energie

Het is je vast niet ontgaan dat de tarieven omtrent energie zakelijk al een hele poos in de lift zitten. Dat betekent dat je meer geld kwijt gaat zijn aan je energiecontract wanneer je moet overstappen. Voor de meeste ondernemers is dat allesbehalve goed nieuws. Ondernemen in Nederland kost in veel gevallen namelijk al veel geld, helemaal wanneer je over een eigen bedrijfspand beschikt. Toch betekent dit niet dat je direct moet stoppen met je bedrijf. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je zoveel mogelijk geld kunt besparen op je zakelijke energie.

Stap over naar een ander energiebedrijf wanneer dat kan

Wat je bijvoorbeeld altijd moet doen wanneer dat mag en kan, is overstappen naar een ander energiebedrijf. Ieder zakelijk energiecontract beschikt over een einddatum; het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp afneemt of wanneer je grootzakelijke stroom nodig hebt. Zodra die einddatum in zicht komt, is het tijd om actie te ondernemen en op zoek te gaan naar een nieuw energiecontract. De kans is namelijk groot dat je ergens anders voordeliger uit bent dan wanneer je blijft hangen bij je huidige energieleverancier. Iedere zakelijke energieleverancier wil namelijk nieuwe klanten blijven scoren. Daarom strooien zij regelmatig met fijne kortingen en aantrekkelijke welkomstcadeaus. Daarmee ben je sowieso goedkoper uit dan wanneer je niets doet en blijft hangen. Ben je tevreden met de huidige energieleverancier? Kijk dan eens wat er mogelijk is bij dat energiebedrijf. Misschien willen ze je wel een tegenaanbod doen waardoor je als zakelijke klant blijft.

Zoek een nieuw energiecontract door zakelijk energie vergelijken

Nu je weet dat je over moet stappen om een goede energiedeal te vinden, moet je wel weten waar je zo snel een nieuw zakelijk energiecontract kunt krijgen. Er is immers ontzettend veel aanbod op het gebied van zakelijke energie. Eigenlijk is dat heel simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Dat hoef je niet eens zelf te doen; ga aan de slag met een online zakelijke energievergelijker en die tool zoekt voor jou de beste match. Het grote voordeel van een zakelijke energievergelijker is dat je alsnog zelf bijna niets hoeft te doen. Je moet alleen even weten wat je jaarlijkse energieverbruik is om die gegevens in te vullen in de tool. Daarnaast krijg je altijd het meest complete aanbod van dat moment te zien, omdat zo’n zakelijke energievergelijker onafhankelijk is. Kortom: je hoeft niet verder te zoeken! Dat scheelt je ontzettend veel tijd en uiteindelijk ook geld. Dat is waar je als ondernemer op zit te wachten.

Houd de opzegtermijn en einddatum goed in de gaten

Eerder in dit artikel hadden we het al over de einddatum van je zakelijke energiecontract. Het is belangrijk om die datum in de gaten te houden, omdat je energieleverancier anders je huidige contract stilzwijgend mag verlengen. Dit gebeurt helaas nooit tegen fijne aanbiedingsprijzen, maar altijd tegen hoge verlengingstarieven. Op die manier ben je sowieso duurder uit dan wanneer je actie onderneemt. Let ook direct even op de opzegtermijn van je huidige energiecontract. Je kunt namelijk niet zomaar overstappen wanneer je afspraken hebt gemaakt met een energieleverancier over de duur van je contract. Op basis van die afspraken heeft je energieleverancier energie ingekocht en een opzegtermijn vastgesteld. Besluit je om eerder dan die opzegtermijn start over te stappen? Dan ontvang je een opzegboete. Er is namelijk nog een pakket energie dat je had afgesproken af te nemen en daar moet gewoon voor worden betaald. Kort samengevat: stap precies op het juiste moment over om extra kosten voor je zakelijke energie tegen te gaan en je weet zeker dat je het meest scherpe tarief van dat moment betaalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *