Meer fietsen en een gezonder lijf

We doen het allemaal: fietsen. Wat er zo leuk is aan Nederland is dat je eigenlijk overal in de schuur wel een fiets vindt, op straat altijd wel mensen ziet fietsen. Het is een van de normaalste manieren om jezelf van A naar B te bewegen. Maar de fiets is niet alleen perfect om boodschappen mee te doen bij de supermarkt of om naar het dichtstbijzijnde café te gaan om ook weer snel thuis te zijn. Het is ook een super manier om jezelf in beweging te krijgen en te genieten van de omgeving. Iets wat men nog wel eens vergeet is dat je ook op de fiets kan stappen zonder een bestemming te hebben. Dat betekent dat je echt gaat fietsen om het fietsen. Waarom zou je dat doen? Kun je jezelf afvragen, maar dat zegt alleen maar iets over dat je het waarschijnlijk nog niet geprobeerd hebt. De fiets gebruiken voor het nieuwe soort blokje om is helemaal niet gek en zelfs heel bevredigend. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede en stevige fiets hebt, zoals een transportfiets dames. Hiermee kun je afstanden afleggen, maar ben je niet helemaal bekaf. Dit zijn ideeën voor wanneer je op pad wilt met een goede fiets!

Natuur opzoeken

Je kunt met de auto naar een plek waar je lekker kan wandelen, maar fietsroutes zijn ook ontzettend populair. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de natuur te verkennen op de fiets en dat is niet gek. Je kan een grotere ronde maken zonder last te krijgen van je voeten en je ontdekt de natuur over het algemeen op een hele nieuwe manier. Fietspaden zijn speciaal aangelegd om fijn te kunnen fietsen en ook deze paden bevinden zich soms in de middle of nowhere. Het betekent dus niet dat je de hele tijd alleen maar langs de autoweg fietst, integendeel!

Nieuwe plekken ontdekken

Als je op de fiets bent ben je een stuk flexibeler dan wanneer je in de auto zit en met de benenwagen kom je relatief niet super ver. De fiets is de gouden middenweg om er eens op uit te gaan om een ander deel van de stad te ontdekken of juist eens uit de stad weg te gaan. Met een goede fiets zul je je nog verbazen op wat voor leuke dingen je kan vinden. Je kan naar die ene wijk fietsen waar je het bestaan wel van weet maar waarbij het met de auto saai voelt om er heen te gaan, en lopend onmogelijk is, met de fiets kun je een rondje maken en erlangs fietsen om eens te zien hoe het eruit ziet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *