Hout in de tuin gebruiken

De zomer staat om de hoek en dit betekent dat we weer aan het werk kunnen in de tuin. Veel mensen vragen zich af welke soorten tuinhout ze kunnen gebruiken voor in de tuin. De meeste gebruikt houtsoorten zijn douglashout, hardhout, steigerhout en vlonderhout. Veel mensen zoeken naar de juiste soort tuinhout voor het maken van schuttingen, afscheidingen, vlonders en zelfs tuinmeubelen. Sommige mensen maken zelfs een veranda van hout en hier wordt ook tuinhout voor gebruikt. Maar waar moet je op letten bij het gebruik van tuinhout? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Vocht

Tuinhout heeft over het algemeen een lange levensduur waar je lang van kunt genieten. Het hout kan alle omgevings- en weersinvloeden meemaken en toch nog een hoge kwaliteit hebben. Water is in tegendeel schadelijk voor het hout en het vocht kan zorgen voor een langere levensduur. Het zorgt ook voor goede omstandigheden in het hout voor schimmelen, die het hout kunnen aantasten. De ontbinding van hout door houtrot schimmels noemen we houtrot en kan echt je veranda kapot maken. Zolang het hout droog genoeg is, is het geen probleem en kan de houtstructuur niet rotten.

Duurzaamheid

Als je van plan bent om tuinhout te kopen voor een project in de tuin, is het van belang om te kijken naar de duurzaamheid. Er zijn verschillende duurzaamheidsklasse bij het tuinhout en hebben allemaal verschillende toepassingen. Wil je een veranda maken? Dan is het verstandig om tuinhout duurzaamheidsklasse 1 te kopen, zodat het 25 jaar lang meegaat. Heb je brandhout nodig voor een vuurkorf dan is een duurzaamheidsklasse 5 goed genoeg. Deze is namelijk niet heel duurzaam en kan direct gebruikt worden voor in de vuurkorf.

Aanbieder vinden

Voor de juiste voor een houtsoort bij een buiten toepassing is het belangrijk dat je rekening houdt met diverse omstandigheden. Het is ook van belang dat je de juiste aanbieder vindt op het internet, waar je tuinhout kunt kopen. Sommige aanbieders hebben namelijk een beperkt aanbod op het gebied van tuinhout. Kies daarom voor een specialist met een ruim aanbod in diverse soorten tuinhout. Neem eventueel de reviews door van de specialist, zodat je kunt zien wat vorige klanten van de aanbieder vinden. De prijs is hierbij ook van belang, maar kijk niet alleen naar de prijs. De kwaliteit van het tuinhout is ook van groot belang voor het maken van een veranda of een schutting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *