Zo kiest u de perfecte boekhouder voor uw bedrijf

Bij het runnen van een succesvol bedrijf zijn er veel bewegende delen. En één van de belangrijkste onderdelen om alles soepel te laten verlopen is een goede boekhouder. Een goede boekhouder kan het verschil betekenen tussen een bedrijf dat bloeit en een bedrijf dat net rondkomt.

Wat doet een boekhouder precies?

U moet beslissen over de taken die u en uw boekhouder samen zullen doen. Afhankelijk van uw niveau van financiële vaardigheden en het soort bedrijf dat u runt, kan dit veranderen. Hieronder volgen typische verantwoordelijkheden voor boekhouders.

  • Het verzorgen van de financiële verantwoordelijkheden van het bedrijf, zoals het betalen van leningen
  • Het bepalen van het bedrag dat aan de onderneming verschuldigd is voor de goederen of diensten die de klant heeft ontvangen Het controleren van documenten, zoals de gerapporteerde kosten en het daadwerkelijk afgetrokken bedrag,
  • Openen van rekeningen met behulp van internetbanken
  • Facturen maken
  • Bijhouden van onderhanden werk, beheren van de afschrijving van vaste activa, aanpassen van voorraadverschillen en bijwerken van factuurdocumenten
  • Uitkeringen en inhoudingen beheren, werknemersvergoedingen betalen en werktijd van werknemers verzamelen
  • Regelen en invoeren van interne controles en boekhoudprocedures
  • Financiële verplichtingen en rapportage op week-, kwartaal- en jaarbasis.

5 tips voor het inhuren van een uitstekende boekhouder voor uw bedrijf

1. Een boekhouder heeft ervaring.

U wilt iemand die een goed begrip heeft van boekhoudkundige principes en hoe deze van toepassing zijn op bedrijven. Dit zal hen helpen om uw financiën op orde te houden en eventuele fouten te vangen die u geld kunnen kosten.

2. Zoek iemand die detailgericht is.

Een andere belangrijke kwaliteit die u in een boekhouder moet zoeken is aandacht voor detail. Dit is belangrijk omdat ze verantwoordelijk zullen zijn voor het bijhouden van veel verschillende cijfers en datapunten. Als ze niet op details kunnen letten, kunnen ze gemakkelijk een fout maken die u geld kan kosten.

3. Zoek iemand die georganiseerd is.

Een goede boekhouder moet ook georganiseerd zijn. Dit is belangrijk omdat ze veel verschillende financiële documenten moeten bijhouden. Als ze georganiseerd zijn, zal het gemakkelijker zijn voor hen om de informatie te vinden die ze nodig hebben wanneer ze het nodig hebben.

4. Kies iemand die betrouwbaar is.

Wanneer u iemand vertrouwt met uw financiële informatie, is het belangrijk om iemand te kiezen die betrouwbaar is. Dit betekent dat ze een goede staat van dienst moeten hebben in het veilig houden van vertrouwelijke informatie. Vind een betrouwbare match op boekhouder – Moneybird.

5. Zorg ervoor dat ze hebben goede klantenservice skills.

Last but not least, wil u ervoor zorgen dat de boekhouder die u inhuurt goede klantenservice vaardigheden heeft. Dit is belangrijk omdat zij degene zijn die met u en uw klanten te maken hebben. Als ze niet over goede klantenservice vaardigheden, kan het slecht reflecteren op uw bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *