Een teek bij je kat: voorkomen en genezen

Een warm en zacht bolletje dier op de bank, het is dat wat iedereen zo fijn vindt aan katten. Ze hebben net zoveel eigenschappen als dat mensen kunnen hebben, de een is aanhankelijk en ligt het liefst de hele dag op de bank, de ander is eigenlijk altijd buiten te vinden en vind dat geknuffel juist helemaal niets. Het mooie van katten is dat ze nog steeds hele instinctieve dieren zijn. Hun gedragingen worden niet enorm gevormd door hun baasje en dat maakt ook dat je niet heel veel voor een kat hoeft te doen om hem in huis te hebben. Je hoeft een kat niet uit te laten en de kat doet ook op z’n eigen tijd de nodige behoeftes. Toch is het altijd wel belangrijk om te benoemen dat je alsnog veel verantwoordelijkheid draagt. Wanneer je ervoor kiest om een huisdier te nemen, kies je er ook voor om de zorg te dragen wanneer dat nodig is. Wat veel voorkomt bij katten zijn teken. Net zoals mensen is het mogelijk dat teken tijdens een wandeling in het bos zich vastbijten in de huid. Dit kan nare gevolgen hebben: dit zijn een paar dingen die je kan doen om een teek bij kat te voorkomen, of als het al te laat is, om het te genezen.

Controleren

Als eerst is het belangrijk om een kat veel te controleren. Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze en dat is ook met een teek heel erg waar. Het kan gebeurd zijn voordat je het doorhad. Vaak wordt het echt een probleem wanneer een kat symptomen gaat vertonen. Dat kan betekenen dat je kat aan het braken is of last krijgt van diarree. Wanneer een kat hoge koorts krijgt is het belangrijk dat het beestje zo snel mogelijk wordt gezien door een dierenarts. Het is belangrijk om een teek op tijd weg te halen omdat zolang de teek op de huid zit er ziektes kunnen komen, dit heeft vaak grote gevolgen.

Weghalen

Een teek weghalen doe je met veel geduld en voorzichtigheid. Wat het meest belangrijk is is dat je hem helemaal weghaalt, als er wat overblijft is de kans op ziektes nog steeds groot. Een teek bij kat haal je er heel langzaam uit en je hoeft van te voren niet eerst te weken. Als je niet zeker bent dat de teek echt weg is, zorg dan dat je een dierenarts raadpleegt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *