Douglas planken: dit kun je bouwen!

Zelf iets bouwen geeft meer zelfvoldoening dan ooit! Je merkt het al bij simpele dingen. Je koopt een kast bij de IKEA en je zet hem zelf in elkaar: je voelt de trots wanneer je klaar bent veel meer dan wanneer je dezelfde kast van iemand anders overkoopt. Dit heeft vooral te maken met dat je zelf je energie erin steekt om iets zo mooi mogelijk eruit te laten zien en het te laten werken. Het eindresultaat heeft veel meer emotionele waarde wanneer je het zelf bouwt. Maar niet alleen bij IKEA meubelen heb je dit, nog veel meer voel je het wanneer je iets echt zelf gaat bouwen. Voor een echte doe-het-zelver zijn douglas planken perfect om te gebruiken. Bij een hoop ideeën komen de planken van pas. Zeker in de tuin liggen er veel mogelijkheden. En wat is er nou leuker dan iets in de tuin hebben staan waarvan bezoek bewonderend kan zeggen: hebben jullie dat zelf in elkaar gezet? Met douglas planken zijn er een paar dingen die niet alleen makkelijk zijn om mee te maken, maar ook nog waar je op lange termijn heel veel baat bij hebt.

Tuinset

Als je doet, doe het dan goed, zeggen ze! En met een tuinset zit dat helemaal snor. Een tuinset kan je op meerdere manieren interpreteren maar in elk geval is een lounge een perfecte invulling en relatief makkelijk zelf te bouwen met douglas planken. Dit heeft ook te maken met ontwerpen die al voor je gemaakt zijn en die je gewoon op het internet kan opzoeken. En dan heb je alleen nog maar hout nodig om van een idee werkelijkheid te maken. Een kenmerk van douglas planken is dat ze heel goed voor buiten zijn. Dus zeker in het geval van een lounge is dat handig. Je doet er goed aan het hout wel te bedekken in de winter maar dit is vooral omdat je dan zeker weet dat het nog langer goed en vooral mooi blijft.

Huisje

Een tuinhuisje, je ziet het goed! Als je nog niet hebt overwogen een tuinhuisje in jouw tuin te zetten, dan is het nu tijd om dat te gaan doen! Naast dat het heel romantisch is, is het ook heel handig om een tuinhuisje te hebben, zeker in het geval dat je geen schuur hebt. Een schuur is echter vooral bedoeld om dingen in op te bergen en een tuinhuisje is meer bedoeld voor het creëren van een eigen plek in de tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *