De juiste bril kopen

Een bril kan een goede aankoop voor jezelf zijn. Misschien heb je een bril nodig voor plus of misschien voor min. Het is belangrijk dat de bril goed past en hij daadwerkelijk zijn werk goed doet. Wanneer dit niet het geval is, kun je beter voor een andere optie kiezen. Er zijn zeker een paar dingen waar je rekening mee kan houden als je een bril gaat kopen. In de meeste brillenwinkels willen ze je hier ook maar al te graag mee helpen. Ze kunnen je advies geven en uiteraard iets afraden waar dit nodig is en daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden.

De vorm

Een multifocale bril is erg handig, maar niet iedereen kijkt dan nog naar de vorm van de bril. Een multifocale bril is zeer handig om te hebben, maar wanneer de bril niet mooi op je hoofd aansluit, zal je dit direct merken. Het beste is om goed te kijken naar de soort vorm. Je hebt rechthoekige brillen, maar ook ronde brillen. Het kan je volledige blik veranderen wanneer je de juiste vorm kiest.

Je kan het beste in een brillenwinkel de brillen gaan passen. Ook al is het een multifocale bril, elke bril kan in allerlei vormen komen. Je kan ze dan passen, waardoor je ziet dat ze wel of niet mooi op je hoofd zitten en bij de rest van je lichaam past. Soms zal je iets eerst mooi vinden, maar er daarna een passen die toch net beter is. Op die manier kom je er vanzelf achter wat je wel en niet fijn vind.

De kleur

Naast een brillen vorm, is een brillen kleur ook niet al te onbelangrijk. Je zal niet zomaar met een groene bril met paarse stippen rond willen lopen. Je kan het beste goed kijken welke kleur er bij je past. Zo kan het zijn dat jezelf blauwe ogen hebt. De ogen kunnen dan de kleur goed tekenen van de bril. Hierdoor past je bril beter bij je hoofd. Dit kan compleet plaatje maken.

Je kan uiteraard ook voor een bril kiezen die totaal niet bij je ogen past. Dan trek je de bril los van je ogen. Hierdoor zullen mensen sneller naar je bril of je ogen kijken. Dit hangt een beetje van de kleur af. Het beste wat je kan doen is verschillende kleuren proberen. Uiteindelijk kom je er dan wel achter wat je wel en niet mooi zal gaan vinden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *