Cruciaal voor ons ecosysteem, maar stiekem wel een beetje irritant. Ik heb het hier over de wespen. Als je in de zomer buiten gaat zitten eten ontkom je er bijna niet aan dat je wordt lastiggevallen. Het is daarom ook logisch dat je de wespenbestrijding ingeschakeld als je een wespennest in de omgeving van je huis vindt. Maar er zijn ook mensen die eerst een poging willen wagen met huis, tuin en keukenmiddelen, in deze blog gaan we een aantal van deze middeltjes bespreken.
Huis, tuin en keukenmiddeltjes
Bepaalde middeltjes die wespen afschrikken kun je terugvinden in ieder huishouden. Kruidnagel en citroen bijvoorbeeld. De geur van deze producten is zo sterk dat wespen liever niet in de buurt komen. Een combinatie van kruidnagel en citroen werkt zelfs nog beter. Een andere geur waar wespen niet van houden is de geur van lavendel. Veel mensen vinden de geur van lavendel juist heerlijk, dus zet vooral een lavendel plant in de kamer als je geen last meer wilt hebben van wespen. Een middel dat je ook kunt proberen is koffiepoeder. Als je een schaaltje koffiepoeder op tafel zet is de kans groot dat de wespen van het eten wegblijven.
Professionals inhuren? Lees dan dit kopje
Als huismiddeltjes niet voldoende werken, of als de plaag zo groot is dat er geen andere optie meer mogelijk is dan kun je ervoor kiezen wespenbestrijding zwolle in te schakelen. Vooral als een wespennest op een gevaarlijke plek zit. Er zijn een aantal dingen die je preventief kunt doen, denk bijvoorbeeld aan een nep wespennest. Het klinkt misschien een beetje gek, maar er zit een hele logica achter. Wespen zijn namelijk extreem territoriaal. Ze zullen dus geen huisje gaan bouwen in de buurt van een ander wespennest. Door dus zelf een nep nest te plaatsen kun je wespen ervan weerhouden een nest in de buurt van je huis te bouwen.
Als het wespennest er al zit en veel overlast verstoord dan zit er vaak niks anders op dan uitroeien. Je zult hiervoor een bedrijf moeten inschakelen. Als zo’n nest toegankelijk is kan dit vaak al binnen een halfuur klaar zijn. Toch wordt er steeds vaker voor een verantwoordere oplossing gekozen. Niet uitroeien, maar verplaatsen. Wespen zijn namelijk een belangrijke schakel in ons ecosysteem. Milieuorganisaties bieden daarom een alternatief. Vaak wordt hiervoor een imker ingeschakeld. Door de beestjes te verplaatsen los je de overlast op, maar hou je het ecosysteem in stand.
Leave a Reply