Op ieder moment genieten van een zachte huid

Je huid wordt iedere dag aan heel wat blootgesteld en dat laat zich na verloop van tijd duidelijk zien. Niet alleen huidveroudering heeft invloed op je huid, maar bijvoorbeeld ook de weersomstandigheden en de schadelijke stoffen die in de lucht hangen. Om jouw huid er glad, zacht, stralend en gezond te laten uitzien, is het erg belangrijk om je een goede huidverzorging eigen te maken. Ouder worden doen we dan wel allemaal, dat wil niet zeggen dat we onze huid niet optimaal kunnen verzorgen en beschermen.

Een vast ochtendritueel

Een goede dagcrème mag niet in je badkamerkastje ontbreken. Kies hierbij voor een product van hoge kwaliteit zoals die van zo skin health bijvoorbeeld voor de beste resultaten. Een goede crème beschermt je huid tegen externe factoren en biedt voldoende hydratatie voor dat zachte en gladde gevoel waar je zo dol op bent. Een droge huid zal sneller verouderingsverschijnselen laten zien en is bovendien een stuk kwetsbaarder dan een goed gehydrateerde en gevoede huid.

Een vast avondritueel

Voor je gaat slapen, zijn twee stappen belangrijk in je huidverzorging, namelijk het reinigen van de huid en het voeden en hydrateren. Je ziet het misschien niet, maar doorheen de dag verzamelen zich allemaal minuscule vuildeeltjes op de huid die voor de poriën komen te zitten waardoor je huid onvoldoende kan ademen. Het verwijderen van deze vuildeeltjes, die soms ontstaan door make-up, is de eerste stap. Neem hier je tijd voor en zie het als een momentje voor jezelf. Na het reinigen is het dan tijd voor het aanbrengen van een hydraterende en verzorgende nachtcrème. Deze crème zal ervoor zorgen dat je huid tijdens het slapen kan herstellen.

Enkele handige tips

Hoe leuk het ook is om op een zonnige dag heerlijk buiten te vertoeven, voor je huid is het geen goed idee om dit onbeschermd te doen. Het gebruik van een goede zonnecrème met hoge factor zal ervoor zorgen dat de UV stralen van de zon geen schade aan je huidcellen kunnen aanrichten en dat jij in alle rust van dat heerlijk zonnetje kunt genieten.
Wat nog belangrijk is om mee te geven, is dat je je huid niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit kunt verzorgen. Gezonde en evenwichtige voeding die voldoende antioxidanten bevat en voldoende drinken, vormen een weldaad voor je huid. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *