Een reachtruck is perfect voor in het magazijn

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten heftrucks en dat is niet zonder reden. De meeste heftrucks zijn gemaakt om goederen en producten te kunnen tillen en vervoeren. Dat kan binnen en buiten het geval zijn maar om een voorbeeld te geven is een magazijn een plek waar de heftruck vrijwel altijd ingezet wordt. Een magazijn kenmerkt zich door een hoop stellingen en een grote hoeveelheid aan producten die in en uit het magazijn verplaatst moeten worden. Elk magazijn is anders, de een werkt met hele hoge en smalle stellingen, de andere juist door bredere stellingen. Daarbij heb je ook de breedte van de gangpaden enzovoorts. Al deze dingen hebben invloed op de heftruck die wordt gebruikt. Een reachtruck in het bijzonder is een veelgebruikte heftruck in het magazijn. Hieronder zal kort uitgelegd worden waarom juist de reachtruck zo goed van pas komt in het magazijn.

Wendbaar

De wendbaarheid van een reachtruck is een van de redenen waarom het in het magazijn zo handig is om deze truck te gebruiken. Het is een relatief smalle truck waarbij je zit aan de zijkant waardoor je als het ware tegen de vork aankijkt. Hierdoor zie je heel goed wat er gebeurd. De reachtruck heeft een hele kleine draaicirkel. Hiermee wordt bedoeld dat voor de heftruck om zich om te draaien er heel weinig ruimte nodig is. Voor magazijnen met smalle gangbaden is een reachtruck daardoor echt ideaal. En los daarvan natuurlijk ook. Het scheelt een heen hoop ruimte wanneer een truck met de lading geen grote bocht hoeft te maken. En los van dat het handig is, is het ook een stuk veiliger.

Wegen

Er zijn reachtrucks die de mogelijkheid hebben om de lading al te wegen zodra het op de vork ligt. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat dat de heftruck onder een zwaar gewicht bezwijkt. Dit is met zware producten ontzettend belangrijk en het maakt de heftruck en het bestuderen van de heftruck vele malen veiliger.

Vermogen

Om een magazijn goed draaiende te kunnen houden en om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen is het van belang dat je gebruikt maakt van een heftruck met een groot vermogen. Dit is bij een reachtruck ook absoluut het geval, ondanks dat de heftruck van een relatief klein formaat is. Het vermogen ligt ongeveer tussen de 1000 en 2500 kilogram in, waardoor je de heftruck kunt gebruiken voor meerdere doeleinden binnen het magazijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *